sunnuntai 11. elokuuta 2013

7-vuotiaan kynsitaiteilijan tekosia.

Minulla on 7-vuotias tytär, joka on ihan hurjan kiinnostunut kynsien laitosta. Neiti jää kaupassa kynsilakkahyllyjen eteen ihastelemaan. Hän tietää tarkalleen äidin kynsilakkakaapissa olevien lakkojen sävyt. Tuurissa annoin tytölle luvan ostaa halpoja lakkoja muutaman ja pitkällisen valikoimisen tulosena sieltä löytyi neljä erilaista pinkkiä tai punaista. Ja nämä oli siis valittu sillä perusteella, että tällaisia meillä ei vielä ole! Ja meillä kuitenkin on lakkoja sellaiset lähemmäs 150.

Tyttö on jo pitkään toiminut äidin ja välillä mummunkin varpaankynsien lakkaajana. Olen tietoinen siitä, ettei pikku-muksuja tulisi rasittaa turhilla kemikaaleilla ja siksi olenkin antanut omat varpaani hyötykäyttöön:-) Joskus tyttö kuitenkin lakkaa myös omat kyntensä ja tätä tapahtumaa edeltää tuntien harkinta parhaista väreistä ja koristeista. Typsy on usein ehdotellut, että josko saisi lakata äidin sormienkin kynnet ja nyt tämä äiti vihdoin suostui.

Ajattelin samalla kokeilla sormien suojaamista liimalla, jotta puhdistus helpottuisi. Neidin lakkaukset eivät kuitenkaan ole innostuksesta huolimatta täysin siistejä, vaan lakkaa saattaa hurahdella kynnen ohikin. Niinpä vetelin pensselillä Erikeeperiä kynsien ympärille.
Annoin liimojen kuivua ja päästin kynsitaiteilijan töihinsä.


Lakkaa eksyi tosiaan ihan reilusti sormien puolellekin, mutta suurin osa sotkuista lähti kuivuneen liiman mukana. Ihan pätevä konsti siis. En nyt kyllä äkkiseltä keksi, että mihin. Vesimarmoroinnissa tuo liimakin varmaan liukennee osittain. Ja jossain liukuvärjäyksessä lienee nopeampaa vain laittaa teippiä suojaksi. Mutta onhan se hyvä tietää, että tällainenkin konsti on olemassa.

Siistin itse lakkaukset ja laittelin pikakuivattajat ja kynnet alkoivat näyttää aika makeilta.
 Neidin omien sanojen mukaan nämä ovat liukuvärjätyt leopardikynnet. Nuo akryyliväreillä maalatut mustat pisteet ovat siis leopardin pilkkuja. Nauroin kyllä, kun tarkastelin kynsiä tarkemmin. Taiteilija ei ollut sitten jaksanut maalata pelkästään abstrakteja kuvioita. Oikean käden etusormestä löytyi tallainen:

Onkohan tämä se leopardi itse?

Kunnioitin typsyn työtä olemalla näillä töissäkin päivän! Ja olen sitä mieltä, että nämä on ihanat.
Alla kuva kynsiin tarvituista väreistä.


Laitampa tähän lopuksi kuvan neidin itselleen maalaamat varpaankynnet. Tuolla nysväsi kaksinkerroin kyykyssä itselleen dotting toolilla kukkia!


3 kommenttia:

  1. Oi miten kiva ajatus tämä ja onnittelut tietenkin nuorelle kynsitaiteilijalle - hienot kynnet!

    Hyvin keksitty myös tuo liimasuoja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä sitä uskaltaa uudelleenkin pikku-neidin kynsisalonkiin:-)

      Poista
  2. Ihana postaus ja ihanat kynnet. Pitää itsekin laittaa korvan taakse tuo liman käyttö :)

    VastaaPoista